OK
Spnicehome
تصفیه روغن سوخته

تصفیه روغن سوخته

آشنایی با تصفیه روغن سوخته

ممکن است با دیدن این عنوان کمی تعجب کنید و با خود بگویید که مگر می‌شود روغن سوخته را تصفیه کرد. بهتر است بدانید که تصفیه روغن سوخته امکان پذیر است و با انجام این کار می‌توانید روغن مورد نظر را مانند روز اول تحویل بگیرید و از آن استفاده کنید. در این مقاله می‌خواهیم شما را با تصفیه روغن سوخته آشنا کنیم سپس در مورد دستگاه تصفیه روغن سوخته هم صحبت خواهیم کرد و شما را با این دستگاه‌ها آشنا خواهیم کرد. در آخر هم شما را با یک شرکت معتبر و محبوب آشنا خواهیم کرد که می‌توانید کارهای تصفیه یا بازیافت خود را به آن‌ها بسپارید.

توجه داشته باشید که منظور از روغن سوخته فقط روغن ماشین نیست، بلکه می‌توانید روغن خوراکی، روغن موتور و ... را هم تصفیه کنید و به حالت اولیه برگردانید. برای تصفیه روغن سوخته از تکنولوژی‌های گوناگونی استفاده می‌شود و روش‌های مختلفی هم برای این کار وجود دارد. روش‌هایی مانند: تقطیر، هیدروژنیزاسیون، اسیدی و قلیایی که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند.

ممکن است با شنیدن کلمه‌ی تصفیه به یاد تصفیه آب بیفتید و تصور کنید که تصفیه کردن فقط برای آب‌های آشامیدنی می‌باشد. اما این‌چنین نیست و به راحتی می‌توانید روغن‌های سوخته را تصفیه کنید و مواد اضافی که به آن وارد شده است را جدا کنید.


آنچه در ادامه خواهیم خواند :

مراحل تصفیه روغن سوخته  «

تکنیک‌های بازیافت و تصفیه روغن سوخته  «

روش‌های تصفیه روغن سوخته  «

دستگاه تصفیه روغن سوخته  «



تصفیه روغن سوخته

بیشتر بخوانیم : تصفیه روغن روش تقطیری

مراحل تصفیه روغن سوخته


تصفیه روغن سوخته هم مانند هر کار دیگری مراحل خاص خود را دارد که باید آن‌ها را پشت سر بگذارید. همانطور که گفته شد تصفیه روغن روش‌های مختلفی دارد که در این قسمت ترکیبی از فرآیند‌هایی که در این روش‌ها وجود دارد را به شما معرفی می‌کنیم که به خوبی با آن‌ها آشنا شوید.

فرآیندهای مختلفی که در تصفیه روغن سوخته  انجام می‌شود به شرح زیر می‌باشند:

·        ابتدا آب و ذرات جامدی که در روغن وجود دارد را از طریق ته نشینی حذف می‌کنند.

·        برای حذف کردن گریس، صمغ و موادی که در روغن آغشته شده‌اند، از واکنش اسید سولفوریک استفاده می‌‌شود. موادی که قابل حل در اسید باشند به خوبی حذف می‌شوند. این قسمت مربوط به روش اسیدی می‌باشد.

·        برای خنثی کردن محیط اسیدی که در فرآیند وجود دارد، از واکنش قلیایی استفاده می‌شود.

·        برای حذف کردن صابون هم از مایعات حلال استفاده می‌شود.

·        از تقطیر ساده هم برای حذف کردن رطوبت و روغن‌های فرار استفاده می‌شود.

·        با بهره گیری از حلال‌های ویژه می‌توانید یک تقطیر تحت خلاء یا استخراج داشته باشید.

·        برای جذب کردن نا خالصی‌هایی که در روغن وجود دارد می‌توانید از خاک‌های مخصوص رنگبری استفاده کنید.

·        برای از بین بردن افزودنی‌های معدنی که در فرآیند وجود دارد، از فیلترینگ استفاده می‌شود.

·        برای بهبود رنگ، روغن مورد نظر خود می‌توانید از هیدروژناسیون استفاده کنید.

·        از بلندینگ هم می‌توانید برای رسیدن به استاندارد روغن‌های صنعتی استفاده کنید و به ویژگی‌های مورد نظر خود برسید.

با توجه به مواردی که گفته شد و انتخاب یکی از رو‌ش‌های موجود می‌توانید برای تصفیه روغن سوخته در خانه اقدام کنید و این کار را در منزل خود انجام دهید.


تصفیه روغن سوخته


البته توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که در بعضی از روش‌ها باید از دستگاه تصفیه روغن سوخته استفاده کنید که در این روش می‌توانید به شرکت‌ها و کارخانه هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، مراجعه نمایید. روغن تصفیه شده هیچ تفاوتی با روغن خالص ندارد و شبیه به آن می‌باشد. همانطور که گفته شد برای تصفیه روغن سوخته موتور، تصفیه روغن سوخته ماشین و تصفیه روغن سوخته خوراکی و بازیافت آن‌ها از روش‌ها و تکنیک‌های گوناگونی استفاده می‌شود که در قسمت بعد برخی از آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.


بیشتر بخوانیم : بازیافت روغن سوخته

تکنیک‌های بازیافت و تصفیه روغن سوخته


برخی از تکنیک‌هایی که مربوط به بازیافت و تصفیه روغن سوخته می‌باشد، به صورت زیر دسته بندی شده‌اند:

1. تصفیه و بازیافت روغن سوخته با بهره گیری اسید‌ها یا بازها و خاک معدنی

2. تصفیه و بازیافت روغن سوخته با بهره‌گیری از خاک اکتیو شده با اسید

3. بازیافت و تصفیه روغن سوخته در برج‌های تقطیر خلاء با بهره گیری از خاک معدنی و حلال و اسید

4. فرآیند تصفیه و بازیافت روغن‌های سوخته با بهره گیری از برج‌های تقطیر خلاء فیلم نازک

5. فرآیند تصفیه و بازیافت روغن‌های سوخته با بهره گیری از حلال پروپان

6. تصفیه و بازیافت روغن با استفاده از هیدروژناسیون

7. فرآیند تصفیه و بازیافت روغن‌های سوخته با استفاده از اولترافیلتراسیون

همانطور که دیدید انجام این فرآیند به روش‌های مختلفی امکان پذیر است که برای تصفیه روغن سوخته در خانه می‌توانید یکی از روش‌های آسان آن را انتخاب کنید. 


تصفیه روغن سوخته


روش‌های تصفیه روغن سوخته


همانطور که گفته شد تصفیه روغن سوخته به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که در این قسمت برخی از آن‌ها را شرح خواهیم داد:

تصفیه روغن با استفاده از تکنولوژی اولترافیلتراسیون

این نوع تصفیه روغن پاک‌تر و کاربردی‌تر از سایر روش‌ها می‌باشد. در این روش ابتدا به کمک سانتریفیوژ در دمای پایین، آب و سایر رسوبات بزرگ جدا می‌شوند.

در مرحله‌ی بعدی، آب و حلال با پیش تقطیر جدا می‌شوند و بعد از آن پیش تصفیه روغن با مواد شیمیایی انجام می‌شود که این عمل کیفیت روغن را افزایش می‌دهد.

بعد از آن روغن پیش تصفیه شده را به ستون جدا سازی می‌فرستند که این عمل باعث می‌شود که گازوییل‌های موجود در آن جدا شوند.

می‌توان گفت که مهم‌ترین مرحله‌ای که در روش اولترافیلتراسیون وجود دارد، در دمای بالا انجام می‌شود و در این مرحله با بهره گیری از فیلترهای تیوبی که قطر کوچکی دارند، روغن و پلیمر و ذره‌های کوچک آن جدا می‌شوند.

در مرحله نهایی همرنگ محصول را به بهترین نحو ممکن بهبود می‌دهند و یک روغن با کیفیت تولید می‌کنند.

روش‌های دیگری که برای تصفیه روغن وجود دارند، هر کدام مراحل خاص خود را دارند که به کمک دستگاه‌ها و کارشناسان حرفه‌ای انجام می‌گیرند.

تصفیه روغن مزایای زیادی دارد که مهم‌ترین آن‌ها سلامت محیط زیست و صرفه جویی در مصرف مواد خام می‌باشد.


تصفیه روغن سوخته


دستگاه تصفیه روغن سوخته


از دستگاه تصفیه روغن برای خالص کردن روغن‌ها با روشی بهداشتی استفاده می‌شود. در این قسمت می‌خواهیم شما را با نحوه کار این دستگاه آشنا کنیم که به صورت زیر می‌باشد.
در دستگاه‌های تصفیه روغن سوخته از روش جداسازی آب از روغن استفاده می‌شود. البته توجه داشته باشید که در این دستگاه‌ها از نیروی گریز از مرکز استفاده می‌شود. به این صورت که یک کاسه‌ی سانتریفیوژ وجود دارد که از طریق سیستم دنده با سرعت بالایی می‌چرخد و نیروی گریز از مرکز ایجاد می‌شود. بعد از آن روغن خالص شده به راحتی وارد کاسه‌ای می‌شود که در حال چرخش است.
معمولا این نوع دستگاه‌ها برای تصفیه روغن‌های خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از دستگاه‌هایی که مخصوص روغن‌های خوراکی است می‌توانید بسیاری از روغن‌های خوراکی مانند روغن کنجد، زیتون و ... را تصفیه کنید و یک روغن شفاف و خاص داشته باشید.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که دستگاه‌های تعویض روغن در انواع گوناگونی ساخته شده‌اند که هر کدام از آن‌ها کاربردهای خاص خود را دارند. این دستگاه‌ها به صورت زیر می‌باشند:
1. دستگاه تصفیه روغن ترانسفورماتور
2. دستگاه تصفیه روغن صنعتی 
3. دستگاه تصفیه روغن کنجد
4. دستگاه تصفیه روغن‌های سوخته رستورانی 



تصفیه روغن سوخته


معرفی شرکت مهر آذر ماشین


حال که با تصفیه روغن سوخته و روش‌های آن به خوبی آشنا شدید، بهتر است شما را با شرکت مهر آذر ماشین آشنا کنیم. این شرکت معتبر با داشتن یک سابقه‌ی درخشان به خوبی توانسته است اعتماد مردم را جلب کند و یکی از خوش‌نام‌ترین شرکت‌ها در کشور عزیزمان باشد.این شرکت محبوب در زمینه‌های گوناگونی فعالیت می‌کند و در همه‌ی آن‌ها موفق و سربلند است. به عنوان مثال: در زمینه تصفیه و بازیافت مواد گوناگون، ساخت تجهیزات و دستگاه‌های مختلف، ساخت واحدهای مختلف، نمایندگی فروش و ... فعالیت می‌کند.